IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителни компании оглавиха годишните класации на БТПП

На първите места в двете класации за компании са Пътища и пътни съоръжения АД, Варна и ФСП-ФОТ Строителство и предприемачество ООД, София

18:28 | 05.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Строителни компании оглавиха годишните класации на БТПП
Пътища и пътни съоръжения“ АД, Варна, е начело в класацията за 2006 г. на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) в категорията топ 300 за фирмите, класирани по печалба на 100 лв. приходи от продажби, като печалбата на дружеството на 100 лв. приходи е 976 лв.

Годишните награди на БТТП бяха обявени днес в присъствието на министри, депутати и бизнесмени.

На второ и трето място в тази категория са съответно КРЗ Инвест АД (918 лв.) и Калцит-95 АД, Асеновград (700 лв.). На пето място БТПП e класирала Индустриален Холдинг България, като тук сумата според палатата е 460 лв.

Първо място в категорията топ 100 за фирми с най-голям ръст на приходите от продажби за 2006 спрямо 2005 г. заема ФСП-ФОТ Строителство и предприемачество ООД, София с увеличение на показателя от 5496 на сто. На второ място остава Ашли ейд холмс АД, София с 2214 на сто, а на трето – Тракия глас ЕАД, София с 1524 на сто.

В категорията браншови организации е награден Национален хотелиерски мениджмънт клуб за приноса си в развитието на хотелиерския бранш, а Националният браншови пчеларски съюз получи награда за отличен принос при постигането на целите и задачите на БТТП.

Между регионалните търговско-промишлени палати на първо място е отличена търговско-промишлената палата в Русе. В категорията „Посланик“ награди получават ръководителят на представителството на ЕК в България Майкъл Хъмфрис и посланикът у нас на Босна и Херцеговина Хамдия Яхич.

Като най-добър търговски представител беше отличен първият секретар по икономическите и търговските въпроси при посолството на Чехия Юрай Мелиорис. Награда получи и представителят на евроклуба при БТТП Ингрид Шикова.

Класацията е направена между над 4000 фирми според финансовите им отчети, представени в БТТП съгласно изискванията до 15 юли тази година. Общата сума от приходите от продажби на тези фирми през миналата година представлява 55 на сто от приходите от продажби в национален мащаб по официални данни, т.е. техните приходи възлизат на около 67 млрд. лв.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин посочи по време на церемонията, че сред основните съвместни задачи за 2008 г. между бизнеса и правителството са изграждането на енергийна борса и довършването на приватизацията, като вероятно тогава ще се слеят Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински заяви, че според него се оформя нов критерий за оценка на бизнеса - равнището на износ на дадена фирма, което показва и нейната конкурентоспособност.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още