IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завод за хартия Белово с 14 хил. лв. месечна глоба за замърсяване на Марица

Пречиствателните съоръжения за отпадни води на завода не работят в нормален технологичен режим

15:01 | 21.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Завод за хартия Белово с 14 хил. лв. месечна глоба за замърсяване на Марица
Текуща месечна санкция в размер на 14 хил. лв. наложи регионалната екоинспекция на завода за хартия в гр. Белово, съобщиха от РИОСВ-Пазарджик.

Глобата е за причинено увреждане и замърсяване на река Марица, а наказателното постановление е разписано от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Размерът на санкцията е определен след извършена проверка и получени резултати от физикохимичен анализ на взета проба от отпадни води през август тази година. Тогава вследствие на изпускане на отпадни води, превишаващи индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за заустване на завода, е причинено наднормено замърсяване на водите на река Марица.

При извършената проверка на пречиствателните съоръжения за отпадни води бе констатирано, че те не работят в нормален технологичен режим. Това води до изпускане в приемника на води с наднорменo съдържание на амониев азот, фосфати и биологична потребност от кислород.

Днес акциите на Завод за хартия Белово добавиха 3,4 на сто до средна цена 10,34 лв. при прехвърлени 25 акции.

Свързани компании:

Завод за хартия-Белово АД(58B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още