IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Заря ще участва в увеличението на капитала на Уотс Заря Лимитед

След увеличението на акционерния капитал Балканкар Заря ще запази участието си в капитала на Уотс Заря Лимитед на 50%

11:33 | 17.01.08 г.
Балканкар Заря ще участва в увеличението на капитала на Уотс Заря Лимитед
Балканкар Заря АД ще участва с парична вноска в размер на 100 хил. лева в увеличението на капитала на Уотс Заря Лимитид АД – гр. Павликени, съобщиха от Балканкар Заря.

Решението за увеличение на капитала е взето от съвета на директорите на Уотс Заря Лимитид и предвижда той да бъде увеличен от 50 000 лева на 250 000 лева, чрез издаване на 200 000 нови обикновени поименни акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1 лев.

След увеличението Балканкар Заря ще притежава 125 000 обикновени поименни акции с номинална стойност от 1 лев (50%), а останалите 125 000 акции ще са собственост на Уотс Индъстриал Тайърс АД.

Управлението на Уотс Заря Лимитед се осъществява от мениджърите на двата му мажоритарни собственика.

Уотс Заря Лимитид АД има за предмет на дейност предлагане на комплексни решения в областта на индустриалните колела и гуми - асемблиране на колела и гуми и доставка just-in-time на продукта до крайния клиент. Основни клиенти на дружеството ще бъдат производители на оригинална екипировка и оборудване (кари, подемни и транспортни машини), с част от които преговорите са в напреднала фаза.

Планира се дружеството да оперира на територията на държавите от Европейския съюз, използвайки вече изградената дистрибуторска и логистична мрежа на двете компании-майки.

През септември Балканкар Заря придоби 86 292 акции, представляващи 51% от капитала на Балканкар Руен АД, гр. Асеновград, за 3,376 млн. лева.

За деветмесечието продажбите на Балканкар Заря отчетоха ръст от 43 на сто до 4,7 млн. лв., а нетната печалба намалява до 294 хил. лв. от 513 хил. лв. година по-рано.

До момента по позицията на Балканкар Заря са прехвърлени 192 акции при цена 10 лв.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още