IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потвърдиха проспект за увеличение на капитала на Сила Холдинг

Съотношението между издадените права и новите акции е 1/22

15:35 | 27.02.08 г.
Потвърдиха проспект за увеличение на капитала на Сила Холдинг

Комсията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции издадени от Сила Холдинг АД - Стара Загора, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Емисията е в размер на 1 999 492 лева, разпределена в същия брой обикновени акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1/22. В момента холдингът има издадени 90 886 акции. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 1 001 000 бр. нови акции.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят е имал право да участва в увеличението на капитала е била 21 ноември 2007 г.

Неконсолидираният отчет на дружеството показва нетна печалба от 5 хил. лв. за 2007 г. и собствен капитал от 280 хил. лв.

Комисичята за финансов надзор взе и решение, че мерките, предприети от управляващо дружество „Райфайзен Капиталанлаге Гезелшафт” мбХ - Австрия отговарят на изискванията на ЗППЦК и актовете по прилагането му, във връзка с публичното предлагане в България на дяловете на договорните фондове „РАЙФАЙЗЕН – А.Р. – Глобален - Балансиран”, „РАЙФАЙЗЕН – Emerging Markets- Акции от АСЕАН”, „РАЙФАЙЗЕН – Русия – Акции", „РАЙФАЙЗЕН – Глобални Основни - Акции". Налице е осигуряване на необходимите условия за извършване на плащания в полза на притежателите на дялове, за обратно изкупуване на техните дялове и за предоставяне на инвеститорите на периодично и текущо разкриваната информация.

Свързани компании:

Сила Холдинг АД(HSI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още