IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на седмицата изготвят тръжната документация за Слънце Стара Загора

Консултантите по сделката вече са избрани, те ще определят минималната цена на акция, от която ще тръгне продажбата на борсата

12:47 | 19.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
До края на седмицата изготвят тръжната документация за Слънце Стара Загора
В рамките на тази седмица Булгартабак холдинг ще приключи подготовката на тръжната документация за продажбата чрез борсата на цигарената фабрика "Слънце Стара Загора - Табак" АД, а в тримесечен срок ще изготви меморандума за продажбата.

Това заяви Радослав Бонев, синдикален лидер на КТ "Подкрепа" в предприятието, цитиран от БТА, по повод започналата подготовка за продажбата на фабриката. Вчера стана ясно, че синдикатите в "Слънце Стара Загора - Табак" и ръководството на Булгартабак са постигнали споразумение за начина на раздържавяването на фабриката.

Консултантите по сделката вече са избрани, те ще определят минималната цена на акция, от която ще тръгне продажбата на борсата, каза още Бонев.
 
Договорено е фабриката да бъде продадена с лиценза за производство на цигари и преработка на тютюн, както и за всички налични активи във фабриката. До края на април ще бъдат освободени 90 на сто от работещите, като те ще получат компенсации по 1,8 брутни работни заплати за всяка прослужена година, но не повече от 36.

Материалноотговорните лица ще продължат да работят до началото на тръжната процедура, за да се гарантира целостта на предприятието, поясни Бонев.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още