IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст от 53% в продажбите на Унипак, печалбата е 129 хил. лв.

През февруари е въведена нова машина за пликове, в процес на въвеждане е и машина за топъл печат

12:15 | 29.04.08 г.
Ръст от 53% в продажбите на Унипак, печалбата е 129 хил. лв.

Единственият производител на територията на страната на каширано алуминиево фолио и парафинирани хартии – Унипак АД-Павликени, отчете нетна печалба за първото тримесечие на годината от 129 хил. лв. при едва 10 хил. лв. положителен финансов резултат година по-рано, показа отчетът на Унипак, предаден на „Бюлетин Investor.bg“.

Причината за ръста в печалбата е изпреварващият темп на нарастване на приходите от продажби в сравнение с разходите по икономически елементи – докато първите се увеличават с 53 на сто до 3,9 млн. лв., то вторите отчитат ръст от 49 на сто до 3,77 млн. лв.

През февруари е въведена нова машина за пликове, в процес на въвеждане е и машина за топъл печат. Предстои да бъде въведена в действие машина за опаковки за сладолед, която ще бъде единствената в България за такъв тип опаковки.

От оперативна дейност паричният поток е отрицателен и възлиза на минус 80 хил. лв. За първите три месеца на годината балансовата стойност на дълготрайните материални активи се увеличава с 282 хил. лв. до 4,1 млн. лв.

Материалните запаси възлизат на 4,6 млн. лв. и представляват 40 на сто от съвкупните активи. Големите складови наличности се дължат на променената политика на фирмите доставчици на материали, е записано в отчетите на компанията.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с книжата на Унипак.

Свързани компании:

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 06.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още