IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансинвестмънт АДСИЦ ще разпределя по 0,16 лв. брутен дивидент на акция

Общото събрание на акционерите на Трансинвестмънтс ще се проведе на 27 юни

17:49 | 08.05.08 г.
Трансинвестмънт АДСИЦ ще разпределя по 0,16 лв. брутен дивидент на акция

Акционерите на дружеството за секюритизация на вземания Трансинвестмънт АДСИЦ-София ще гласуват на предстоящото Общо събрание на акционерите по проект за разпределяне на 104 000 лева от печалбата за миналата година под формата на дивидент, съобщи БФБ-София.

Разделен на броя на акциите на дружеството, дивидентът възлиза бруто на 0,16 лева на акция (нетен – 0,152 лева).

Общото събрание на акционерите на Трансинвестмънтс ще се проведе на 27 юни, като при липса на кворум то ще се проведе на 11 юли.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11 юни.

За миналата година Трансинвестмънт АДСИЦ отчете печалба на стойност 97 хил. лв. при печалба от 83 хил. лв. за 2006 г. Активите на дружеството за секюритизация на вземания към края на декември миналата година възлизат на 11,1 млн. лв.

Трансинвестмънт АДСИЦ инвестира в съвкупности от вземания по кредитни карти, издадени от банкови и небанкови институции в България. Дружеството финансира дейността си предимно с привлечени средства и най-вече с облигационни емисии.

Днес нямаше сделки с книжата на компанията.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ - облигации(6TRB)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още