IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унипак увеличава капитала два пъти със собствени средства

На предстоящото ОСА ще се гласува по проект за разпределяне на 0,2 лева дивидент на акция

16:41 | 10.05.08 г.
Унипак увеличава капитала два пъти със собствени средства

Съветът на директорите на Унипак АД-Павликени ще предложи на предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА), което ще се проведе на 27 юни, капиталът на компанията да бъде увеличен със собствени средства от 1 135 990 на 2 271 980 лева, или точно два пъти.

От съобщението на Унипак, предадено в „Бюлетин Investor.bg“, става ясно още, че на предстоящото ОСА ще се гласува по проект за разпределяне на 0,2 лева дивидент на акция.

Последната дата за сключване на сделки с акции Унипак, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 11 юни.

За първите три месеца на годината Унипак отчете нетна печалба от 129 хил. лв. при едва 10 хил. лв. положителен финансов резултат година по-рано.

Причината за ръста в печалбата е изпреварващият темп на нарастване на приходите от продажби в сравнение с разходите по икономически елементи – докато първите се увеличават с 53 на сто до 3,9 млн. лв., то вторите отчитат ръст от 49 на сто до 3,77 млн. лв.

Днес 150 акции на Унипак смениха притежателя си при цена 13,5 лева.
 

Свързани компании:

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още