IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчо АД: Очакваме 15-20% ръст на продажбите за тази година

От днес книжата на компанията се въвеждат за търговия на борсата

11:04 | 04.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нина Данчева, снимка: Investor.bg
Нина Данчева, снимка: Investor.bg

За 2008 г. очакваният ръст на продажбите на Слънчо АД ще е 15-20%, заяви Нина Данчева, член на Съвета на директорите на компанията, по време на официалното представяне на дружеството на БФБ-София.

От днес книжата на компанията се въвеждат за търговия на борсата. Емисията на Слънчо АД е разпределена в 1,6 млн. акции с номинал 1 лев.

„На даден етап при подобряване на общата пазарна конюнктура, вероятно ще реализираме и увеличение на капитала с нови акции до 2 млн. лв., като планираният free-float е 20-30%. Средствата ще се използват за модернизация и разширяване на производството на компанията”, каза още Нина Данчева.

„Повишението на цените на основните суровини, които използваме в производството, като пшеницата, овесът и сухото мляко, се отразява негативно на финансовите резултати. Опитваме се да задържаме цените на продуктите ни доколкото е възможно и да не прехвърляме цялата тежест върху клиентите. Един от вариантите, който сме проучвали, е да изградим собствена инсталация за производство на сухо мляко, но изискванията на които трябва да отговори едно такова предприятие, са изключително високи”, уточни Данчева.

На въпрос на Investor.bg дали Слънчо АД предвижда навлизане на нови пазари, Нина Данчева отговори, че румънският пазар към момента изглежда перспективен и компанията ще търси възможности да предлага своите продукти там.

За първото тримесечие на годината Слънчо АД отчете нетна печалба на стойност 96 хил. лв. при положителен финансов резултат от 225 хил. лв. година по-рано. Приходите намаляват до 812 хил. лв. от 914 хил. лв. към края на март миналата година.

До момента на БФБ-София няма сключени сделки с акции на дружеството. Най-високата оферта „купува” е на ниво от 5 лв. за акция, а предлагане има на ниво от 7 лв.

Свързани компании:

Слънчо АД(SLR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още