IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак фалшиви банкноти от 20 лева

С неистинска банкнота, явно от много добро качество, двама мъже от гр. Баня си купили цигари от магазин в карловското село Богдан

15:14 | 13.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пак фалшиви банкноти от 20 лева

Фалшиви двадесетолевки са били заловени вчера в Карловско, съобщиха днес от Областна дирекция “Полиция” в Пловдив. 

С неистинска банкнота, явно от много добро качество, двама мъже от гр. Баня, на 28 и на 25 години, си купили цигари от магазин на веригата “Наркооп” в карловското село Богдан. Около 19 ч. вчера те влезли в хранителния магазин, в който пазаруват много хора, и платили кутията цигари с двадесетолевка.

Продавачката взела банкнотата и върнала ресто, но се усъмнила в истинността на купюра, защото на пипане хартията около ревера на Стефан Стамболов била по-твърда от нормалното. Жената се опитала да върне парите и да поиска други, но купувачите на бегом излезли от магазина. Тя тръгнала след тях и успяла да запише номера на колата им Фиат Брава. После се обадила в полицията в Карлово.

Малко по-късно полицаите заловили двамата мъже в общинския център. При обиска в колата им били открити още 3 фалшиви двадесетолевки с много високо качество. Мъжете са задържани в ареста на РПУ – Карлово за 24 часа. По случая работи Окръжна прокуратура – Пловдив.

В края на януари 2007 г. в Карлово отново бяха засечени фалшиви двадесетолевки. С тях били плащани суми от лицензи за тютюневи изделия и алкохол в касата на общината. Фалшиви десетолевки са засичани в Карловско и през 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още