IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дивидент от 0,2 лева за акция от капитала на Етропал АД

Съветът на директорите на Етропал ще приеме конкретно решение относно условията и реда за изплащане на дивидента, включително начален и краен срок

12:00 | 03.07.08 г.
Дивидент от 0,2 лева за акция от капитала на Етропал АД

Общото събрание на акционерите на Етропал АД - Етрополе е взело решение за разпределяне на брутен дивидент на акция на стойност 0,2124 лева (0,2018 лева нетен дивидент), съобщи дружеството чрез "Бюлетин Investor.bg".

Съветът на директорите на Етропал ще приеме конкретно решение относно условията и реда за изплащане на дивидента, включително начален и краен срок, се казва още в съобщението.

Етропал АД е единствения производител в България на консумативи за хемодиализа – хемолинии, хемодиализатори и фистулни игли.

За първото тримесечие на годината печалбата на дружеството на консолидирана база се увеличи със 129% до 353 хил. лв.

В дружеството се изпълнява инвестиционна програма на стойност 3,476 млн. лв, която цели намаляване на себестойността на продукцията, увеличаване на производителността и свеждане до минимум на технологичния брак при производството.

През 2007 г. Етропал създаде дъщерно дружество в Италия – „Фибра“, чиято продукция затваря производствения цикъл на Етропал чрез ресурсно обезпечаване на производството.

За настоящата година Етропал очаква продажбите на компанията да надхвърлят 15 млн. лв., което е с 12 на сто повече в сравнение с 2007 г. Дружеството очаква през 2008 г. износът да надхвърли 40% от приходите от продажби. За 2007 г. експортът е с дял от 35 на сто.

До момента 120 акции сменят притежателя си в две сделки на цени 5,8 и 5,948 лева.
 

Свързани компании:

Етропал АД - облигации падежирани(5EOA)

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още