IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не приеха предложението на БХК за отмяна на увеличението на Полимери

През февруари Управителният съвет на Полимери гласува за увеличаване на капитала на дружеството, като проспектът не беше одобрен от КФН

16:16 | 03.07.08 г.
Не приеха предложението на БХК за отмяна на увеличението на Полимери

На проведеното на 30 юни Общо събрание на акционерите на Полимери АД-Девня мнозинството от представените на него акции е гласувало против предложение от акционера Българска Холдингова Компания (БХК) АД гласуваното увеличение на капитала на Полимери да бъде отменено, става ясно от съобщение на дружеството чрез БФБ-София.

През февруари Управителният съвет на Полимери реши за увеличаване на капитала на дружеството от 5,32 млн. лв. на 55,32 млн. лв., чрез издаване на 50 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Впоследствие обаче Комисията за финансов надзор отказа да потвърди проспекта за увеличението с мотива, че емисионната стойност на новите акции е твърде ниска – балансовата стойност на акция би паднала от 40,26 лв. на 4,78 лв., на база отчета към 31 декември 2007 г. Тази драстична разлика е причина за отказа, защото разводняване на капитала не може да се допусне, уточни тогава проф. Милчо Стоименов, член и говорител на Комисията за финансов надзор.

Нетният финансов резултат на Полимери АД за първите три месеца на годината е загуба на стойност 1,522 млн. лв. За същия период на миналата година Полимери отчете печалба на стойност 535 хил. лв.

Днес нямаше сделки с акциите на Полимери.

Свързани компании:

Полимери АД(51P)

Българска Холдингова Компания АД(BHC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още