IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Временна забрана на търговото от Арома към акционерите в Астера козметикс

Търговото предложение е при цена на акция от 9,8 лева

16:50 | 09.07.08 г.
Временна забрана на търговото от Арома към акционерите в Астера козметикс

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) е наложила временна забрана на търгово предложение от Арома АД-София за закупуване чрез инвестиционен посредник Булброкърс ЕАД-София на акции на Астера козметикс АД-София от останалите акционери на дружеството, съобщи КФН.

Поради това, че Арома е акционер и възнамерява да придобие до 100% от капитала на Астера козметикс, дружеството отправи търгово предложение за изкупуване на акциите в останалите акционери при цена на акция 9,8 лева.

КФН съобщава още, че е издала лиценз на Глобал Маркетс ООД, гр. София (в процес на учредяване) за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Дружеството следва в 14-дневен срок да удостовери, че изискуемият капитал по чл. 8, ал. 1 от ЗПФИ е изцяло внесен.

Дружеството е със седалище и адрес на управление гр. София, район „Триадица”, ж. к. „Мотописта”, бул. „България”№ 53 . Учредители са Павел Кочалка с 95 % от капитала на дружеството и Владимир Цолов с 5%. Глобал Маркетс ООД, гр. София, се управлява и представлява заедно от двама управители, като Павел Кочалка и Чавдар Драгиев са избрани от Учредителното събрание.

КФН е решила да разшири обхвата на издадения лиценз на Булброкърс ЕАД, гр. София, за извършване на дейност като инвестиционен посредник като включва допълнителни услуги във връзка с базовия актив на деривативни финансови инструменти по чл. 5, ал.3, т. 7 ЗПФИ.

Надзорът освен това е потвърдил проспект за публично предлагане на емисия акции от Пи Ар Си АДСИЦ, гр. София.  Емисията е в размер на  520 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 10 лева всяка и ще бъдат издадени в резултат на увеличаване капитала на дружеството.

КФН е вписала в публичния регистър емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадена от Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, гр. София. Емисията е в  резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 650 000 на 14 950 000 лева и е в размер на 14 300 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Вписано е и Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ-София, като публично дружество в регистъра на КФН, както и емисията му акции в размер на 650 000 лева,  разпределени в 650 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка. 

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Булгари резерв пропъртис АДСИЦ - права(R2BULRP)

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 14.09.22 г.

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още