IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транскарт с ново ръководство

Акционерите не освободиха от отговорност членовете на предишния Борд на директорите на дружеството

14:08 | 22.07.08 г.
Транскарт с ново ръководство

Проведеното ОСА на Транскарт АД е взело решение за промяна в състава на Съвета на директорите, съобщиха от дружеството.

Любомир Каримански е освободен като изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Транскарт. Той пое дружеството в края на октомври 2007 г., когато след вътрешна проверка бяха констатирани тежки финансови злоупотреби и "нарушения на добрите бизнес практики" от страна на бившия председател на Управителния съвет Христо Георгиев.

От края на миналата година в Транскарт бяха предприети серия от оздравителни мерки, последвани от организационни и структурни промени в дружеството.

Освен това Общото събрание на акционерите освободи от отговорност за дейността им от техния избор на 30 октомври 2007 г. до края на 2007 г. членовете на Съвета на директорите в състав Петрол холдинг АД, представлявано от Митко Събев, Любомир Каримански и Дамян Дамянов.

Не бяха освободени от отговорност членовете на предишния Борд на директорите на Транскарт, чийто бивш председател бе Христо Георгиев.

За изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Транскарт бе избран Владимир Ангелов.

Приоритет за дружеството ще бъде укрепването и разрастването на изградената до момента мрежа от търговски обекти, приемащи разплащания с кредитни карти на Транскарт в цялата страна.

Днес нямаше сделки с акциите на Транскарт.

 

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още