IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Заря излиза на печалба през второто тримесечие

Към края на юни продажбите на продукция възлизат на малко над 4 млн. лв., а общите продажби са 4,5 млн. лв. и нарастват съответно с 43% и 51% на годишна база

15:03 | 23.07.08 г.
Балканкар Заря излиза на печалба през второто тримесечие

За периода април-юни Балканкар Заря АД отчита нетна печалба на стойност 100 хил. лв. при загуба за първото тримесечие на тази година от 22 хил. лв. и печалба от 95 хил. лв. за периода април-юни 2007 г.

Така, за шестмесечието дружеството отчита нетна печалба на стойност 78 хил. лв., която обаче е по-малко в сравнение с първото шестмесечие на 2007 г., когато Балканкар Заря отчете печалба на стойност 193 хил. лв.

Това показват изчисления на база неконсолидирания шестмесечен отчет на дружеството предаден в Бюлетин Investor.bg.

Към края на юни продажбите на продукция възлизат на малко над 4 млн. лв., а общите продажби са 4,5 млн. лв. и нарастват съответно с 43% и 51% на годишна база.

Разходите по икономически елементи се увеличават с 55% за периода януари-юни спрямо същия период на миналата година, а разходите за материали – със 72 на сто.

Значително се увеличават разходите за лихви – от 136 хил. лв. за първите шест месеца на 2007 г. до 402 хил. лв. за първото шестмесечие на тази.

Припомняме, че Балканкар Заря регистрира загуба за първото тримесечие на годината от 22 хил. лв., заради повишението на цената на стоманата през февруари с 9% спрямо предходния месец януари и с 18% спрямо февруари миналата година.

От шестмесечния отчет става ясно още, че в сравнение с темпа на нарастване на общите продажби, темпът на нарастване на разходите за материали, върху които влияят разходите за стомана, е по-голям. Докато разходите за материали през второто тримесечие се увеличават с 18% спрямо първото и с 66% спрямо периода април-юни 2007 г., то общите продажби регистрират повишение съответно от 10,2% и 44%.

Днес нямаше сделки с акциите на Балканкар Заря.
 

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още