IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на ЦБА не прие решението за обратно изкупуване на акции

Акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт, Химимпорт и Софарма Логистика решиха да не разпределят дивидент за 2007 г.

11:03 | 30.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на ЦБА не прие решението за обратно изкупуване на акции

Общото събрание на акционерите (ОСА) на ЦБА Асет Мениджмънт АД, проведено на 26 юли, не прие решението за обратно изкупуване на собствени акции в размер до 3% от капитала на дружеството. Това стана ясно от съобщение на компанията, публикувано в "Бюлетин Investor.bg".

Акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт гласуваха целия размер на печалбата за 2007 г. да бъде отнесен към фонд "Резервен" и на акционерите да не бъде разпредян дивидент.

Акционерите на Химимпорт и Софарма Логистика също решиха да не разпределят дивидент за 2007 г., съобщиха от БФБ-София.

На проведено на 24 юли ОСА акционерите на Химимпорт АД гласуваха печалбата за 2007 г. да остане като неразпределен положителен финансов резултат за 2008 г. Те приеха промени в устава на дружеството, според които Управителният съвет има право да взема решения за увеличение на капитала на компанията до достигане на общ номинален размер от 200 млн. лв., чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции. Това право е в сила в срок до 5 години от вписването на изменението на Устава в Търговския регистър.

Акционерите на Софарма логистика АД гласуваха на ОСА, проведено на 25 юли, да заделят 47 хил. лв. от печалбата за 2007 г. към фонд "Резервен" и 420 хил. лв. като "Допълнителни резерви".

До момента за днес 9 064 акции на Химимпорт са сменили притежателите си при средна цена от 7,82 лв. за акция, което представлява 0,01% спад. Последно с книжата на Софарма логистика се е търгувало вчера, когато по позицията са прехвърлени 9 163 лота, а цената на затваряне е 1 лв. Последната търговия с акции на ЦБА Асет Мениджмънт също е била вчера, когато 660 акции на дружеството са сменили притежателите си, а цената на отваряне е 3 лв.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Софарма логистика АД(6SL)

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 14.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още