IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От сряда ще се търгуват новите акции на Монбат и Емка

12:52 | 01.08.08 г.
От сряда ще се търгуват новите акции на Монбат и Емка

Новите 19,5 млн. акции на Монбат АД ще бъдат въведени за търговия на БФБ-София от 6 август 2008 г., гласи решение на Съвета на директорите на БФБ-София. Новите акции са резултат от увеличение на капитала за сметка на собствени средства на дружеството, т. нар. дивидент в акции. Основния капитал на Монбат АД е разпределен в 39 млн. акции.

От днес влиза в сила обратното изкупуване на 115 380 акции на Монбат на цени между 10,1 и 15,042 лв. за бр. Изкупуването ще се осъществява чрез оферти в търговската система на БФБ-София, въведени чрез посредничеството на ИП Бенчмарк АД.

Също от 6 август ще бъдат въведени за търговия новите 5,4 млн. акции на Емка АД, отново разпределени като дивидент в акции, с което общият брой издадени акции на дружеството достига 10,75 млн. акции.

Новите 14,3 млн. акции на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, резултат от увеличение на капитала с права, ще се търгуват също от 6 август, сряда. Общият капитал на дружеството достига 14,95 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още