IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираните продажби на Балканкар Заря с ръст от 2,25 пъти

Причината за високия ръст на нетните приходи от продажби е факта, че резултатите на Балканкар Руен се включват в консолидацията от третото тримесечие на 2007 г.

12:47 | 11.08.08 г.
Консолидираните продажби на Балканкар Заря с ръст от 2,25 пъти

Балканкар Заря АД отчита консолидирани продажби за шестмесечието на стойност 6,8 млн. лв., което представлява ръст от 2,25 пъти спрямо година по-рано, показаха консолидираните отчети на дружеството, публикувани в "Бюлетин Investor.bg".

Причината за високия ръст на нетните приходи от продажби е факта, че данните от финансовите отчети на Балканкар Руен АД се включват в процеса на консолидация от трето тримесечие на 2007 г.

Въпреки ръста на продажбите, обаче нетната печалба пада до 78 хил. лв. от 193 хил. лв. година по-рано.

Причината е по-голямото нарастване на разходите по икономически елементи или с 2,4 пъти до 6,3 млн. лв., както и повишаването на разходите за лихви до 414 хил. лв. от 136 хил. лв. към края на юни 2007 г.

Разходите за възнаграждения сумарно нарастват 2,24 пъти до 1,5 млн. лв., а разходите за материали се повишават с 2,7 пъти до 4 млн. лв. За първото тримесечие дружеството отчете неконсолидирана загуба на стойност 22 хил. лв. в резултат на повишението на цената на стоманата, а консолидираната загуба бе в размер на 9 хил. лв.

До момента няма сделки с книжата на дружеството.
 

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още