IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Арома се отлага заради липса на кворум

Събранието ще се проведе на 9 септември

14:18 | 25.08.08 г.
ОСА на Арома се отлага заради липса на кворум

Насроченото за днес Общо събрание на акционерите на Арома АД не се е провело поради липса на кворум, става ясно от съобщение на компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Поради това събранието ще се проведе на 9 септември при същия дневен ред, който включва овластяване на членовете на Управителния съвет да извършат сделка по чл. 114, ал. 1, т. 1, б. „б” от ЗППЦК.

Става въпрос за вземане на решение за отправяне на търгово предложение от страна на Арома, в качеството му на акционер, притежаващ 121 105 акции, представляващи 7,10% от капитала на Астера козметикс АД, за придобиване на останалите 1 584 601 броя акции (до 100%) от капитала на последното при цена 9,8 лева за брой или за общо 15 529 089 лева.

Търговото предложение бе регистрирано за потвърждение в Комисията за финансов надзор на 30 юни 2008 г., като, в случай че беше потвърдено от надзорната институция, то същото щеше да бъде валидно от датата на овластяването на Управителния съвет на Арома АД от свиканото на 25 август 2008 г.

КФН обаче наложи временна забрана за въпросното търгово предложение и вероятно това е причината днешното ОСА да не се състои.

Арома АД, в качеството си на акционер на Астера козметикс АД, си поставя за цел развитието на дружеството, като за изпълнение на тази цел, чрез придобиване на до 100% от капитала на Астера козметикс, има намерение да разшири участието си в дружеството, което да му позволи да консолидира дейността и да подпомогне постигането на поставените пред Астера козметикс цели за разширяване на пазарния дял на произвежданите продукти и подобрение на финансовия резултат.

В Съвета на директорите на Астера козметикс влизат Лукан Луканов - председател, Марийка Андреева – изпълнителен директор и член на СД, Георги Георгиев - член на СД. Основни акционери в дружеството са Лукан Луканов с 90% от капитала, Димитър Луканов с 5% и Марийка Андреева с 5%. Димитър Луканов и Марийка Андреева са изпълнителни директори на Арома АД, а Лукан Луканов е председател на Надзорния съвет на Арома АД.

От 31 юли акциите на Арома са запорирани и търговия с тях липсва.

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още