IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северкооп Гъмза Холдинг излиза на консолидирана загуба от 140 хил. лв.

Приходите от продажба на продукция бележат спад с 49% до 1,64 млн. лв. спрямо първото шестмесечие на 2007 г. поради финансовите и производствените задруднения в дъщерното дружество „Рекорд” АД

16:45 | 28.08.08 г.
Северкооп Гъмза Холдинг излиза на консолидирана загуба от 140 хил. лв.

Нетният консолидиран финансов резултат на Северкооп Гъмза Холдинг за януари-юни е загуба на стойност 140 хил. лв. при печалба година по-рано от 3,22 млн. лв., става ясно от отчета на компанията, представен чрез БФБ-София.

Приходите от продажба на продукция бележат спад с 49% до 1,64 млн. лв. спрямо първото шестмесечие на 2007 г. поради финансовите и производствените задруднения в дъщерното дружество „Рекорд” АД, е записано в отчетите на холдинга.

Северкооп Гъмза Холдинг продаде през юли участието си в Рекорд АД (или след датата на съставяне на консолидирания отчет), което произвежда обувки, галантерийни изделия и други стоки за бита.

През периода асоциираното дружество „Агрохим – Търговище – в ликвидация” АД е обявено в ликвидация и е заличено. В резултат на ликвидацията не са останали парични средства за разпределяне между акционерите. Отчетени са разходи в размер на отчетната стойност на инвестицията – 1 469 лв.

С определение от март 2008 г. на Габровския окръжен съд е назначен синдик на „Лотос” АД, гр. Трявна, в производство по несъстоятелност – асоциирано предприятие на „Северкооп – Гъмза Холдинг” АД. Списъците на приетите и неприетите вземания, както и финансовия отчет на дружеството за първото шестмесечие са съставени и са на разположение на кредиторите и на длъжника в Габровския окръжен съд. Възстановено е правото на Съвета на директорите на „Лотос” АД да управлява и да се разпорежда с имуществото на длъжника.

Днес акциите на Северкооп Гъмза Холдинг отчетоха спад от 6,67% до 2,1 лева.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още