IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратиха търговото за Слънце Стара Загора

Производството е прекратено по искане на търговия предложител

11:06 | 17.09.08 г.
Прекратиха търговото за Слънце Стара Загора

Производството по разглеждане на търгово предложение от Бизнес Център Изгрев ЕООД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник Централна Кооперативна Банка АД на акции на Слънце Стара Загора Табак АД от останалите акционери на дружеството, е прекратено, съобщи КФН.

Производството е прекратено по искане на търговия предложител, а като мотив е изтъкнат фактът, че в търгово предложение са използвани данни от публикуваните към 31 март 2008 г. финансови отчети на дружеството, обект на търговото предлагане.

Според търговия предложител това обстоятелство дава основание да се счита, че получените резултати от използваните методи (метод „нетна стойност на активите” и метод „дисконтирани нетни парични потоци”) са неточни.

Уточнено е, че след изготвяне на и/или коригиране на финансовите отчети на дружеството-обект на търгово предлагане и на данните в тях в съответствие с реалното му състояние, и след изготвяне на нова и реална обосновка на предлаганата от търговия предложител цена за закупуване на акциите – предмет на търгово предлагане, търговият предложител ще регистрира ново търгово предложение към останалите акционери на Слънце Стара Загора Табак АД.

Бизнес Център Изгрев ЕООД купи 89,7% от капитала на Слънце Стара Загора Табак АД от предишния собственик – Булгартабак Холдинг и от Юнивърс Трейд.

До момента акциите на Слънце Стара Загора Табак отчитат спад от 7% до 15 лева за брой при изтъргувани 740 броя акции.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още