IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спарки получава сертификат за инвестиция клас А за проект за модернизация

Според проекта в рамките на следващите 3 години ще се инвестират 50 млн. лв. за изграждане на нови производствени мощности

14:57 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Спарки получава сертификат за инвестиция клас А за проект за модернизация

Сертификат за инвестиция клас А ще получи проектът „Изграждане на нова производствена площадка на Спарки АД, гр. Русе” на церемония в Министерство на икономиката и енергетиката на 25 септември, четвъртък, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Спарки АД ще реализира проект за модернизация на производството и в рамките на следващите 3 години ще инвестира 50 млн. лв. за изграждане на нови производствени мощности.

Предвижда се инвестицията да включва строителството на нов завод, в това число закрити и открити производствени площи, складово стопанство, изпитателен полигон, и ново оборудване – металорежещи машини, заваръчни роботи и оборудване, обработващи центрове с цифрово-програмно управление, агрегатни машини.

Това е първият етап от инвестиционната програма на дружеството. В процеса на изпълнение на инвестиционния план ще бъдат открити 220 нови постоянни работни места. Вторият етап предвижда удвояване на производствените мощности до края на 2014 г.

Спарки АД е от групата Спарки от 1997 г. Основната дейност на дружеството е производство и дистрибуция на заварени конструкции – колони, рами, стрели, шарнири, кофи, селскостопански машини – косачки, култиватори, веялки и мотофрези; мотокари. Дружеството изнася 98% от продукцията си. Основни пазари са Франция, Германия, Ирландия, Великобритания и САЩ. В завода работят 900 човека.

Икономическата група Спарки груп присъства на българския машиностроителен пазар вече 20 години. Групата се състои от две производствени дружества: Спарки АД и Спарки елтос АД; три търговски: Спарки трейдинг ЕООД, Sparky GmbH (Германия) и SG Logistics (Кипър) и две инвестиционни дружества. Спарки притежава най-големия завод за електроинструменти на Балканите. Износът на продукцията е в над 70 страни.

Свързани компании:

Спарки АД(SPRK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още