IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата дата на ОСА на Арома е 10 ноември

Този път вероятно събранието ще се проведе, тъй като блокираните акции на Арома ще бъдат разблокирани

11:07 | 25.09.08 г.
Новата дата на ОСА на Арома е 10 ноември

След като на два пъти извънредното ОСА на Арома АД не се проведе поради липса на кворум заради съдебната заповед, която забрани упражняването на права по акциите на дружеството, днес Арома съобщи чрез Бюлетин Investor.bg, че свиква трето извънредно ОСА, което този път се планира да се проведе на 10 ноември.

Този път вероятно събранието ще се проведе, тъй като блокираните акции на Арома ще бъдат разблокирани и ще последва възобновяване на търговията им на БФБ-София.

На събранието ще се гласува по същия дневен ред, предвиден за предходните две ОСА, а именно за отправяне на търгово предложение от страна на Арома, в качеството му на акционер, притежаващ 121 105 акции, представляващи 7,10% от капитала на Астера козметикс АД, за придобиване на останалите 1 584 601 броя акции (до 100%) от капитала на последното при цена 9,8 лева за брой, или за общо 15 529 089 лева.

Арома АД в качеството си на акционер на Астера козметикс АД си поставя за цел развитието на дружеството, като за изпълнение на тази цел, чрез описаната по-горе сделка има намерение да разшири участието си в дружеството, което да му позволи да консолидира дейността и да подпомогне постигането на поставените пред Астера козметикс АД цели за разширяване на пазарния дял на произвежданите продукти и подобрение на финансовия резултат.

Астера козметикс дебютира на БФБ чрез вторично листване на 25 март тази година. Дружеството има за основен предмет на дейност производството на четки за зъби и мокри кърпи.

 

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още