IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплащането на дивидента от Спарки АД стартира на 27 октомври

Брутният размер на дивидента на една акция е 0,30 лева, а нетният - 0,285 лева

16:45 | 15.10.08 г.
Изплащането на дивидента от Спарки АД стартира на 27 октомври

Началната дата за изплащане на гласувания дивидент от акционерите на Спарки АД-Русе е 27 октомври, а крайната – 27 януари 2009 г., съобщи БФБ-София.

Брутният размер на дивидента на една акция е 0,30 лева, а нетният размер на дивидента е 0,285 лева за акционерите физически лица.

На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в лична сметка в ЦД, дивидентът ще бъде изплащан чрез клоновете на УниКредит Булбанк АД, а на акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в ЦД по клиентска подсметка при инвестиционен посредник, дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник.

След изтичане на крайния срок за изплащане на дивидента, в рамките на петгодишния давностен срок всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2007 г. ще може да го получи от дружеството в брой или по банков път след изрично отправено искане за това на адреса на управление на дружеството в гр. Русе.

Неполучените и непотърсени дивиденти, след изтичане на петгодишния давностен срок се отнасят във фонд "Резервен" на дружеството.

През юни ОСА на Спарки АД реши капиталът да бъде увеличен със собствени средства от 3 на 12 млн. лв.

Днес нямаше сделки с акциите на Спарки АД - Русе.

Свързани компании:

Спарки АД(SPRK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още