IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигации на ХипоКредит ще се търгуват на БФБ от 23 октомври

На емисията е присвоен борсов код 9RTE

11:04 | 16.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Облигации на ХипоКредит ще се търгуват на БФБ от 23 октомври

На вчерашното си заседание Съветът на директорите на БФБ–София взе решение за допускане на борсата на последната облигационна емисия на ХипоКредит АД, съобщават от дружеството.

На емисията е присвоен борсов код 9RTE, като книжата ще бъдат въведени за търговия от 23 октомври.

Облигациите бяха издадени на 30 юли тази година и са с общ номинал от 10 милиона евро, срок от 5 години и лихвен купон в размер на 6-месечния EURIBOR плюс надбавака 3,125%. Ко-мениджъри на емисията са ТиБиАй Инвест и ОББ. Средствата от емисията, която е най-голямата за ХипоКредит до момента, ще бъдат използвани за основната дейност на дружеството – предоставяне на бизнес ипотечни кредити за малки и средни предприятия.

От началото на дейността си през 2004 г. досега ХипоКредит е издал 7 облигационни емисии с обща номинална стойност 31 милиона евро. Първите четири емисии вече са изплатени, а останалите три се търгуват на Българска фондова борса. Основни инвеститори в издаваните от компанията облигации са пенсионните фондове и взаимните фондове с нискорисков профил.

Мажоритарен собственик на ХипоКредит е дружеството Кредитекс от групата на Ти Би Ай Файненшъл Сървисиз, което е финансовото подразделение за Източна Европа на регистрираната на Амстердамската борса EURONEXT международна инвестиционна компания Кардан.

Свързани компании:

ХипоКредит АД облигации 2007(9RTD)

ХипоКредит АД - четвърта емисия(9RTC)

ХипоКредит АД - трета емисия(9RTB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още