IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Етропал с малък ръст заради наполовина изпълнен договор с МЗ

Останалите 50% обаче ще бъдат изпълнени през последно тримесечие

12:40 | 31.10.08 г.
Продажбите на Етропал с малък ръст заради наполовина изпълнен договор с МЗ

Продажбите на Етропал АД за деветмесечието се повишават с 3% до 10,1 млн. лв., което се дължи на изпълнената към края на септември едва на 50% поръчка по договора с Министерство на здравеопазването, съобщиха откомпанията.

Останалите 50% обаче ще бъдат изпълнени през последно тримесечие, уточняват от прозводителя на медицински консумативи.

Реализираната нетна печалба за периода е в размер на 42 хил. лева спрямо 903 хил лева за същия период на миналата година. Значителното намаление на финансовия резултат се дължи, както на забавеното изпълнение на договора с Министерство на здравеопазването, така и на повишените оперативни разходи, които достигат 9,5 млн. лева спрямо 8,4 млн. лева през предходния отчетен период.

Нарастването се дължи предимно на увеличението с 50% на разходите за възнаграждениия и осигуровки, които достигат 1,8 милиона лева за деветмесечието на 2008 година спрямо 1,2 милиона лева за деветмесечието на 2007 година.

Във връзка с обезпечаване изпълнението на договора с COVIDIEN (предишно наименование TYCO HEALTHCARE) – Германия, в дружеството през отчетния период са назначени 60 души нов персонал. Договорът стартира в края на 2007 година, като пълният производствен капацитет ще бъде достигнат едва в края на 2009 година. През периода се наблюдава и ръст на разходите за материали с 6,8%, които достигат 6,2 млн. лева спрямо 5,8 млн. лева за предходния период. Нарастването на разходите за материали се дължи предимно на увеличението на цените на някои основни материали, се казва още в съобщението.

След отчета акциите на Етропал бяха разпродадени до 2,50 лева за брой, което от началото на борсовата сесия е понижение от 11 на сто.

 

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още