IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газовата криза няма да се отрази на производството на тютюневите дружества

София БТ и Плевен БТ са преминали на мазут

14:20 | 09.01.09 г.
Газовата криза няма да се отрази на производството на тютюневите дружества

Производственият процес на Благоевград БТ АД, което е най-голямото работещо предприятие в системата на Булгартабак Холдинг АД, се базира на използване на мазут като енергоизточник, поради което липсата на газ няма да се отрази на производствената дейност на предприятието, съобщиха за Investor.bg от тютюневия холдинг.

За разлика от Благоевград-БТ АД, София-БТ АД осъществява своята производствена дейност на газ. След прекъсване на газо-подаването е създадена незабавна организация и предприятието е преминало на промишлено гориво.

Плевен-БТ АД работи 100% на газ, като след прекратяване на нормалното подаване на газ, предприятието е започнало почистване и подготовка на инсталацията за подаване на мазут, за да не се нарушава производствения процес.

Днес 1 517 акции на Благоевград БТ смениха притежателя си, което се отрази в ръст по позицията от 1,56% до 32,5 лева. Акциите на София БТ се закрепиха при ниво 40 лева за брой при обем от 5 лота, а търговия с книжата на Плевен БТ нямаше.

Свързани компании:

Плевен-Булгартабак АД (отписано)(4PQ)

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още