IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б.Л. Лизинг: Публичността на облигациите осигурява история на компанията

Историята ни като публично дружество би била предимство при евентуално IPO, смята Храбрин Иванчев, изпълнителен директор на Б.Л. Лизинг

11:17 | 14.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Храбрин Иванчев. Снимка: Investor.bg
Храбрин Иванчев. Снимка: Investor.bg

„Публичността на облигационните ни емисии осигурява история на фирмата пред инвеститорите. За момента сме емитирали само дългови ценни книжа, но имаме и планове за евентуална емисия на нови акции за в бъдеще. Историята ни като публично дружество би била предимство в това отношение“, заяви Храбрин Иванчев, изпълнителен директор на Б.Л. Лизинг по време на официалното представяне на третата облигационна емисия на дружеството на БФБ-София.

От днес (14 януари) на борсата се търгува емисия на компанията с общ номинал от 3 млн. евро, разпределени в 3 000 облигации, всяка с номинал от 1 лв. и лихвен процент в размер на тримесечния Euribor + 3,25%.

На въпрос на Investor.bg дали е притеснен от изключително ниската ликвидност на българския облигационен пазар, Иванчев отговори: „В момента ситуацията е такава, но като цяло не бих казал, че има поводи за притеснение. Нещо повече - ако погледнем глобалните пазари, инвестиралите в облигации от 1990 г. насам имат по-висока доходност от инвестиралите в акции“.

Б.Л. Лизинг се занимава с отдаване на автомобили на лизинг. Към края на септември миналата година компанията има портфейл от вземания по финансов лизинг на стойност 18,29 млн. лв. спрямо 15,76 млн. лв. година по-рано. Печалбата на дружеството към края на деветмесечието възлиза на 270 хил. лв. спрямо 393 хил. лв. към 30 септември 2007 г.

От днес на БФБ-София стартира и търговията с акциите на Септона България, но на организираното от борсата мероприятие нямаше представител на компанията. Емисията е разпределена в 1 233 650 броя акции и е регистрирана на “Неофициален пазар”, сегмент „А“, с присвоен борсов код SB0.

Свързани компании:

Б.Л. Лизинг АД(9FBB)

Б.Л.Лизинг АД(9FBA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още