IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Варна стана мажоритарен собственик на Св.Св. Константин и Елена

В резултат на търгово предложение Холдинг Варна придобива 1,18 млн. акции от капитала на Св. Св. Константин и Елена Холдинг

16:34 | 09.02.09 г.
Холдинг Варна стана мажоритарен собственик на Св.Св. Константин и Елена

В резултат на отправено търгово предложение за закупуване на акции от капитала на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД, търговият предложител Холдинг Варна АД е придобил 1 182 517 броя акции от капитала на туристическия холдинг, съобщи Холдинг Варна АД чрез БФБ-София.

Акциите представляват малко над 51% от капитала на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД, което означава, че Холдинг Варна става мажоритарен акционер в него с общ дял от 56 на сто (преди това Холдинг Варна притежаваше 5% от капитала на Св. Св. Константин и Елена АД).

Преди придобиването, основни акционери в туристическото дружество бяха Андезит ООД с дял от 27% от акциите, Итал Комерс 75 ЕООД имаше 20%, а Рентапарк ЕООД участваше с дял от 20,32%.

Цената, по която са изкупени акциите, е 9,97 лева за брой.

Основни акционери в Холдинг Варна са Абас ЕООД с дял от 41,25%, Химимпорт АД с дял от 21,27% и Химимпорт Инвест АД, чието участие възлиза на 19,75%. Химимпорт Инвест АД е мажоритарен собственик на Химимпорт АД.

Холдинг Варна А е наследник на бившия Приватизационен фонд Варна АД. Инвестициите на холдинга са насочени в дейностите туризъм електротехническа индустрия, текстил и финанси. Дружеството има дял в капитала на общо 4 дъщерни, 6 асоциирани и в 2 други предприятия.

За миналата година Св. Св. Константин и Елена Холдинг отчете неконсолидирана печалба на стойност 1,5 млн. лв. и неконсолидирани приходи от 9,7 млн. лв.

Днес 20 акции от капитала на Св. Св. Константин и Елена Холдинг смениха притежателя си, което се отрази в спад по позицията от 1,9% до 10,2 лева за акция.

Книжата на Холдинг Варна АД се понижиха с 8,6% до 10,05 лева.

 

 

 

Свързани компании:

Холдинг Варна AД(HVAR)

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още