IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Девин АД ще продава и плодови сокове

За момента от Девин не предоставиха прогнози за продажби тази година на марката Granini, която е позиционирана в премиум сегмента

12:49 | 10.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Девин АД ще продава и плодови сокове

Бутилиращата компания Девин АД съобщи, че е сключила договор за дистрибуция на натуралните сокове и нектари Granini.

Марката е част от германската Eckes-Granini Group, която продава в 74 страни по света. Преди няколко години тя се дистрибутираше и в България в по-големите вериги магазини, но впоследствие продажбите й спряха.

По думите на изпълнителния директор на Девин АД Цветан Лъжански с договора компанията изпълнява бизнес-плана си да включи и натурални сокове в портфолиото си. Досега освен минералната и трапезна вода, която бутилира, дружеството разпространява и енергийната напитка Red Bull, чиито продажби за 2008 според неодитираните отчети на фирмата са се увеличили с 40% спрямо 2007 г.

За момента от Девин не предоставиха прогнози за продажби тази година на марката Granini, която е позиционирана в премиум сегмента. От дружеството уточниха само, че тя ще се разпространява във всички големи магазини за хранителни стоки в страната, както и в заведения.

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още