IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БРП не успя да спечели търга за сръбското речно параходство

Новият собственик на сръбското параходство е придобил пакета за 24,5 млн. евро като се задължава да извърши допълнителни инвестиции в него в размер на 15,73 млн. евро

13:44 | 10.02.09 г.
БРП не успя да спечели търга за сръбското речно параходство

Австрийската компания ERSTE DONAU е спечелила търга за приватизацията на 70% от капитала на сръбското речно параходство - Jugoslovensko rečno brodarstvo, съобщи Агенцията за приватизация на Сърбия.

Новият собственик на сръбското параходство е придобил пакета за 24,5 млн. евро, като се задължава да извърши допълнителни инвестиции в него в размер на 15,73 млн. евро.

Намерение за придобиването на мажоритарния пакет от параходството през април 2007 година бяха изразили и от Параходство Българско речно плаване АД (БРП), чиито собственик е Химимпорт АД.

Тогава изпълнителният директор на БРП заяви на пресконференция, че най-бързият начин за достигане на песимистичната прогноза за 2011 година за 70 млн. лв. приходи, е чрез придобиването на мажоритарния пакет в сръбското речно параходство.

През 2008 г. печалбата на БРП отчете повишение от 33% на годишна база до 4,29 млн. лв. Приходите от продажби за миналата година нараснаха с 21% до 46,52 млн. лв.

До момента няма сделки с акциите на БРП.

 

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още