IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тройната коалиция отдели нови 250 млн. лв. за противодействие на кризата

Средствата ще са за сметка на някои капиталови разходи на ведомствата, стана ясно на заседание на Политическия съвет на управляващата коалиция

22:09 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Тройната коалиция отдели нови 250 млн. лв. за противодействие на кризата

Общо 250 млн. лв. от публичната инвестиционна програма на правителството ще бъдат преструктурирани с цел подпомагане на реалния сектор в условията на световна криза, съобщава Dnes.bg. Решението е взето на проведеното днес заседание на Политическия съвет на управляващата коалиция.

Средствата ще се насочат към създаването на нови работни места, гарантиране на заетост, устойчивост на бизнеса и подкрепа на икономическия растеж на страната, както и за общински проекти. Отделеният ресурс ще е за сметка преструктуриране на капиталовите разходи на ведомствата, като ще отпаднат проекти за оборудване, както и такива с ниска степен на готовност през настоящата година.

Финансовият ресурс ще бъде пренасочен към инвестиции в бъдещето на страната и социалнозначими системи – изграждане и модернизиране на детски ясли и градини, училища, читалища и инфраструктурни проекти.

До края на месеца да бъде приет нов график за следващите шест месеца с конкретни неотложни мерки по правосъдие и вътрешни работи, като следваща стъпка за продължаване на реформите в областта, се договориха още управляващите днес.

Политическите ръководства на трите партии се обединиха около приоритетното значение на приемането на Закона за конфликт на интереси, промените в закона за Комисията за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, както и за осъществяването на ефективен парламентарен контрол върху ДА „Национална сигурност”.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още