IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинската Smart Holding се оттегля от преговорите за Кремиковци

От компанията казват, че инвестиционният им план не е срещнал подкрепата на кредиторите на комбината

15:01 | 25.02.09 г.
Украинската Smart Holding се оттегля от преговорите за Кремиковци

Украинската компания Smart Holding е заявила днес, че се оттегля от преговорите за покупката на Кремиковци поради липса на подкрепа сред кредиторите на комбината, съобщи Ройтерс.

Smart Holding казва, че е предложила инвестиционен план на стойност 220 млн. евро и заем в размер на 60 млн. долара, като предлага да изплати задължения на стойност 80 млн. евро в рамките на три години, а останалата част от дълговете да бъдат превърнати в акции.

Въпреки че позицията на българското правителство е „конструктивна“, по-голямата част от кредиторите на завода са против плана им за преструктуриране, посочват от украинската компания.

„Предвид това, че преговорите за избор на стратегически партньор за Кремиковци се проточват неопределено... Smart Holding беше принудена да вземе решението да се оттегли от процеса на преговори“, се посочва в изявление на компанията.

Засега няма информация докъде са стигнали преговорите с другия кандидат за Кремиковци, посочен от българското министерство на икономиката – бразилската CSN, отбелязва агенцията.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още