IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финландската Финпроминвест прояви интерес към Кремиковци

Нина Радева е заявила за агенцията, че ще покани представители на компанията в четвъртък да обявят намеренията си в по-конкретен вид

19:28 | 25.02.09 г.
Финландската Финпроминвест прояви интерес към Кремиковци

Регистрираната във Финландия компания „Финпроминвест“ е изявила интерес към Кремиковци АД чрез изпратено писмо в Министерство на икономиката и енергетиката, съобщи БТА.

Заместник-министър Нина Радева е заявила за агенцията, че ще покани представители на компанията в четвъртък да обявят намеренията си в по-конкретен вид.

Днес Ройтерс съобщи, че украинската компания Smart Holding се оттегля от преговорите за покупката на Кремиковци поради липса на подкрепа сред кредиторите на комбината.

Според Smart Holding инвестиционният план на компанията за Кремиковци е бил на стойност 220 млн. евро като украинската компания е предложила да изплати задължения на комбината на стойност 80 млн. евро в рамките на три години, а останалата част от дълговете да бъдат превърнати в акции.

Пред журналисти обаче днес министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че Smart Holding се оттегля от сделката за Кремиковци, защото ситуацията на пазара на метали не ги удовлетворява.

Министърът е посочил, че продължават разговорите с другия кандидат - бразилската фирмата CSN.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още