IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мостстрой с 11% ръст на консолидираните продажби и загуба от 1,7 млн. лв.

За последните 12 месеца пазарната капитализация на дружеството се понижава с 93,75% до 11,1 млн. лв.

18:23 | 04.03.09 г.
Мостстрой с 11% ръст на консолидираните продажби и загуба от 1,7 млн. лв.

Мостстрой АД реализира 10,8% ръст на годишна база на консолидираните продажби през 2008 г. до 27,9 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Дружеството обаче отчита загуба от 1,72 млн. лв. за 2008 г. спрямо 53 хил. лв. печалба за 2007 г.

Най-голямо въздействие върху финансовото състояние и ликвидността на Мостстрой АД, както през изминалата, така и през текущата година, се оказват проблемите, свързани с отпускане на финансов ресурс по проекти по линия на предприсъединителните програми и структурните фондове на ЕС, се казва в междинния доклад за дейността. 

През последните години са закупени на лизинг или с кредит нови машини и съоръжения. Забавянето на разплащанията не позволява обслужването на задълженията в срок и води до натрупване на допълнителни лихви и увеличаване на разходите. Необходимостта от оборотни средства за финансиране на изпълнението на обектите и покриване на текущите разходи и забавянето на разплащанията са причина фирмите в бранша да търсят допълнително финансиране под формата на кредити.

Това е причина за забавяне на изпълнението на спечелените от дружеството обекти, отлива на висококвалифицирани кадри, увеличаване на разходите и кредитната задлъжнялост на дружествата и намаляване на нормата на печалба, се казва в междинния доклад за дейността.

За последните 12 месеца пазарната капитализация на дружеството се понижава с 93,75% до 11,1 млн. лв.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още