IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не са предвидени пари за исканите обезщетения от кремиковските металурзи

Ако имаше такива средства, щях да ги раздам по други направления, каза министърът

11:01 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Не са предвидени пари за исканите обезщетения от кремиковските металурзи

В бюджета не са предвидени средства, с които да се удовлетворят исканията на кремиковските металурзи за обезщетения от 30 заплати в случай на съкращения. Това каза преди заседанието на Министерски съвет министърът на финансите Пламен Орешарски.

Ако имаше такива средства, щях да ги раздам по други направления, каза министърът.

В отговор на въпрос дали в бюджета са планирани допълнителни средства за майките на близнаци, министърът каза, че след второто четене на закона не е било възможно те да бъдат предвидени и сумите ще се отделят от резерви на социалното министерство.

Заместник-министърът на вътрешните работи Соня Янкулова каза в отговор на въпрос, че чрез резерви на министерството има възможност от средата на годината да се увеличат заплатите на служителите на ведомството с между пет и десет на сто.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева съобщи, че ведомството готви концепция за Наказателен кодекс и предложението за налагане на глоба за пиян шофьор от 5000 лева е авторско предложение, което предстои да се обсъди.
 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още