IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наложиха запор върху банковите сметки на Транскарт АД

Запорът е наложен във връзка с получени две покани за доброволно изпълнение на парични задължения

15:11 | 14.03.09 г.
Наложиха запор върху банковите сметки на Транскарт АД

Върху банковите сметки на Транскарт АД е наложен запор, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Запорът е наложен във връзка с получени две покани за доброволно изпълнение на парични задължения. Едното от задълженията а в полза на Петрол АД, чиито размер е 445 534 лева главница, със законна лихва в размер на 6 758, 76 лв., разноски в размер на 558 лв., както и такса в размер на 14 738,42 лв.

Другото задължение е в полза на взискателя Петрол Холдинг АД и е в размер на 883 636,54 лв. главница, със законна лихва от 24.02.09 г. до окончателното плащане на задължението, разноски в размер на 468 лв., както и такса в размер на 25 088, 50 лв.

Петрол Холдинг е мажоритарен собственик на Петрол АД.

Транскарт АД е оператор на първите български кредитни карти. През март миналата година стана ясно, че Петрол Холдинг АД ще инвестира в компанията Транскарт Пеймънт Сървисис ЕАД, която да поеме развитието на разплащанията кредитните карти „Транскарт“.

Планираният обем инвестиции бе на стойност 5 милиона лева (минималният изискуем от БНБ капитал) в дружеството, което планираше да кандидатства за лиценз за картов оператор, съгласно регулаторните правила.
 

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още