IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костенец-ХХИ инвестира 60 млн. лв. в нова технологична линия

Очаква се общият обем произведени хартии от дружеството, управлявано от Николай Банев, да нарасне три пъти

10:23 | 28.04.09 г.
Костенец-ХХИ инвестира 60 млн. лв. в нова технологична линия

Костенец – Хартия и хартиени изделия (ХХИ) АД е изградил и е в период на въвеждане в експлоатация на нова технологична линия и газова когенерация на стойност около 60 млн. лв., съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Новото поколение санитарно–хигиенни хартии ще позволи на дружеството да разшири своето пазарно присъствие на пазарите на Балканския полуостров, Европа и Близкия изток, както и да отговори на потребностите на българския преработвател. Горната технологична инсталация е съчетана с изграждането на самостоятелна тръба за индустриална газификация и въвеждане в експлоатация на инсталация (газова когенерация), на база два паралелни модула (обща инсталирана мощност 34,6 MW) и последващи бойлерни инсталации за производство на технологична пара, т.нар. комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия.

Горното ще обезпечава пълното задоволяване на потребностите на дружеството от електроенергия и технологична пара, както и ще предостави възможност за реализация на излишното количество електроенергия към системата на НЕК. С въвеждането в експлоатация на новата машина за тишу, с номинален капацитет от 26 000 тона хартии/годишно, се очаква общия обем, произведени и съответно реализирани хартии, да нарасне около три пъти, като същевременно съществуващите мощности и техните капацитетни възможности ще бъдат оползотворени чрез пренасочването им към производството на гладки тънки опаковъчни хартии, в съответствие с европейските изисквания за подмяна на потребителските опаковки.

Представляващ дружеството е Николай Банев, според данни на Търговския регистър към 15 октомври 2008 г. Николай Банев участва и в АКБ Корпорация и АКБ Форес.

За последните 12 месеца пазарната капитализация на дружеството намалява със 73,4% до 2,8 млн. лв.
 

Свързани компании:

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още