IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинци искат да купят части от Кремиковци

Според синдикатите компанията „Конкорт“ иска да купи коксохимическия завод на Кремиковци и ТЕЦ-а на дружеството

12:26 | 13.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Украинци искат да купят части от Кремиковци

Украинската компания "Конкорт" има интерес към покупка на коксохимическия завод на "Кремиковци" и топлоелектрическата централа на дружеството. Това каза на пресконференция лидерът на КНСБ в комбината Васил Яначков.

Той допълни, че ТЕЦ-ът би могъл да бъде купен и от държавата, след което да се препродаде от нея. Тези възможности са сред вариантите за продажби на активи на комбината, с които да могат да бъдат изплатени заплатите на работниците на дружеството.

Металурзите не са получавали заплати от почти пет месеца, каза още Яначков, цитиран от БТА.

По думите му продажбата на активи може да стане в рамките на производството по несъстоятелност, в което е дружеството, и без съгласието на кредиторите. Необходимо за продажбата е само съгласие от съда, което трябва да бъде поискано от синдика на дружеството, уточни Яначков.

Той информира, че синдикът вече е издал заповед за назначаване на комисия, която да направи преглед на активите на комбината и до понеделник да предложи кои от тях могат да бъдат обявени за продан, без това да попречи на изпълнението на оздравителния план и на възстановяването на дейността на комбината.

Други възможни активи за продан са производството на металургични огнеупори и феросплавният завод.

Очаква се утре подаването на природен газ към комбината да спре окончателно.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още