IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак отлагат спирането на Кремиковци*

До края на деня ще бъде взето окончателно решение по въпроса с комбината

13:43 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пак отлагат спирането на Кремиковци*

Подаването на газ за Кремиковци няма да бъде спряно в 14.00 ч. както бе обявено, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

До края на деня ще бъде взето окончателно решение по въпроса с комбината.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще събере днес в министерството всички участници в преговорите, съобщиха от ведомството.

На 11 май спирането на подаването на природен газ за комбината беше отложено с 2 дни, т.е. вместо за 12, беше оставено за 14 май.

Отлагането беше във връзка с постъпила в МИЕ молба от синдика на Кремиковци Цветан Банков с искане за отлагане на планираното преустановяване на подаването на природен газ за комбината с 48 часа, обосновано с предоставянето на последна възможност за запазване на коксохимическите мощности в завода и с оглед осигуряването на време за финализиране на търговските преговори, свързани с възлагането на поръчки за коксохимическото производство в металургичния завод.

В случай на неуспех на преговорите подаването на природен газ трябваше ще бъде преустановено от Булгаргаз в 14 ч. днес. По-рано днес бе обявено, че преговорите не са дали успешен резултат.

Минути след 14 часа обаче главният енергетик на Кремиковци Николай Савов съобщи, че от Булгаргаз са заявили, че ще спрат подаването на природен газ за комбината, но не става ясно кога ще се случи това.

*Информацията е актуализирана в 14.10 часа

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още