IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2 седмици може да е готова рамката на оздравителния план на Кремиковци

В оздравителния план основната идея е капитализацията на дълга на комбината

15:40 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
До 2 седмици може да е готова рамката на оздравителния план на Кремиковци

Представителят на облигационерите на Кремиковци Георги Прохаски заяви, че основните параметри на оздравителния план на комбината могат да бъдат подготвени и обсъдени с кредиторите за две седмици, съобщи БТА.

Прохаски каза това преди началото на срещата в комбината на представителите на облигационерите със синдика на дружеството. В срещата ще участват наети от облигационерите руски технически специалисти, финансов експерт и юристи.

Прохаски припомни, че в оздравителния план основната идея ще бъде капитализацията на дълга на комбината. Той допълни, че планът ще бъде обсъден и с държавата като един от кредиторите на дружеството.

Правят се опити за подписване на договор с бразилския кандидат за коксохима на Кремиковци с идеята да се спаси тази дейност, допълни Прохаски. Той изрази надежда преговорите да са успешни и коксохимическият завод да не спре, защото това би ограничило възможностите за изготвяне на
оздравителен план.

Прохаски заяви, че вчера е разговарял с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Той е наясно със ситуацията и се надявам да се постъпи отговорно, допълни Прохаски.

Днес бе отложено отново спирането на подаването на газ за Кремиковци.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още