IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миноритарен акционер предлага ликвидация на Слънчев бряг АД

Нова точка в дневния ред на ОСА на Слънчев бряг АД предвижда прекратяване на дружеството

20:50 | 09.06.09 г.
Миноритарен акционер предлага ликвидация на Слънчев бряг АД

Слънчев бряг холдинг АД, което е миноритарен акционер в капитала на Слънчев бряг АД, е внесло нова точка в дневния ред на ОСА на последното, насрочено за 27 юни, която съдържа предложение за ликвидиране на Слънчев бряг АД, показа справка на Investor.bg в Търговския регистър след сигнал на участник във форума на сайта.

Слънчев бряг холдинг АД притежава 10% от капитала на Слънчев бряг и е един от основните миноритарни акционери. Мажоритарен акционер в капитала на Слънчев бряг АД е Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) с дял от 75%.

Държавната институция вкара допълнителна точка в дневния ред на предстоящото ОСА, с която ще бъде предложено на акционерите да гласуват за безвъзмездно прехвърляне на инфраструктурата на курортния комплекс на Община Несебър.

Инфраструктурата, която е собственост на Слънчев бряг АД, включва паркове, озеленяване, алеи, тротоари и алейно осветление.

Ако ОСА вземе положително решение за безвъзмездно прехвърляне на активите, собственост на дружеството, то миноритарните акционери, измежду които е и Слънчев бряг холдинг АД, няма да получат нито стотинка от тяхното прехвърляне.

 

 

Свързани компании:

Слънчев Бряг Холдинг АД(HSLB)

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още