IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марицатекс частично възобновява основната дейност

Ще бъде възобновено частично производството на текстил след преструктуриране на машините, съоръженията и редуциране на персонала

17:45 | 08.07.09 г.
Марицатекс частично възобновява основната дейност

Пловдивският текстилен производител Марицатекс АД частично да възобнови основната си дейност е решил Съветът на директорите на дружеството, показва съобщение на Марицатекс чрез БФБ-София.

Ще бъде възобновено частично производството на текстил след преструктуриране на машините, съоръженията и редуциране на персонала.

Освен това част от основните активи на дружеството ще бъдат преструктурирани за друг тип производство и логистика, се казва още в съобщението.

През декември миналата година Марицатекс съкрати всички 180 работници в дружеството, спирайки производството.

През първото тримесечие на годината текстилният производител обяви приходи от продажби на стойност 753 хил. лв., което е спад от 39 на сто спрямо година по-рано.

Загубата се увеличи до 362 хил. лв. от 152 хил. лв. за януари-март 2008.

Марицатекс има собствен капитал от 6,1 млн. лв. и активи за 14 млн. лв. Счетоводната стойност на акция е 13 лева към края на март, като акциите на дружеството се разменят при цена 3 лева за брой.

Свързани компании:

Марицатекс АД(MTEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още