IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северкооп Гъмза Холдинг с печалба от 188 хил. лв. заради отписани дивиденти

Увеличението на приходите се дължи основно на отчетените приходи по отписано задължение на дружеството за дивиденти на физически лица за 2003 г.

16:33 | 15.07.09 г.
Северкооп Гъмза Холдинг с печалба от 188 хил. лв. заради отписани дивиденти

Неконсолидираният финансов резултат на Северкооп Гъмза Холдинг АД за полугодието е печалба на стойност 188 хил. лв. при загуба от 49 хил. лв. за първите шест месеца на 2008, става ясно от отчета на компанията, представен чрез БФБ-София.

Общите приходи на холдинговата компания възлизат на 559 хил. лв. при 284 хил. лв. за сравнимия период на миналата година.

Увеличението на приходите се дължи основно на отчетените приходи по отписано задължение на дружеството за дивиденти на физически лица за 2003 г. поради изтичане на давностния им срок.

За полугодието дружеството е генерирало приходи от дивиденти в размер на 100 хил. лв. На общите събрания на три от дъщерните дружества - „Винпром” АД, „Буллип” АД и „Перун” АД, е гласувано разпределение на печалбата за дивиденти.

Компанията е генерирала приходи от лихви за 76 хил. лв., които се дължат на влагане на свободни парични средства в депозити. Дружеството поддържа парични средства и еквиваленти в размер на 2,6 млн. лв. към края на юни 2009.

Оперативният кеш на Северкооп Гъмза Холдинг е отрицателен и възлиза на -213 хил. лв.

Неконсолидираните активи на компанията възлизат на 14,1 млн. лв. към 30 юни, като по-голямата част от тях се финансират със собствени средства.

Дъщерните дружества в портфейла на холдинговото дружество са 9 на брой.

На проведеното ОСА на дружеството през юни бе взето решение дивидент да не се разпределя.

Днес нямаше сделки със книжата на Северкооп Гъмза Холдинг.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още