IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦБА Асет Мениджмънт за трети път удължи срока на кредит за 9,5 млн. евро

Съгласно анекса крайният срок за погасяване на главницата по кредита е 30 юни 2019 година

10:37 | 22.07.09 г.
ЦБА Асет Мениджмънт за трети път удължи срока на кредит за 9,5 млн. евро

ЦБА Асет Мениджмънт АД подписа анекс към договора за банков кредит с инвестиционна цел, сключен с Уникредит Булбанк за финансиране придобиването на Бурлекс 104 АД, съобщи веригата магазини чрез Бюлетин Investor.bg.

Съгласно анекса крайният срок за погасяване на главницата по кредита е 30 юни 2019 година.

Това е третото отлагане на падежа по кредита – първото бе от 15 декември 2008 до 28 февруари 2009, а второто - от 28 февруари 2009 до 30 април 2009.

ЦБА Асет Мениджмънт сключи договора за банков заем с УниКредит Булбанк на стойност 9,5 млн. евро през юни 2008 г. с цел финансиране на придобиването на Бурлекс 104 АД. Бурлекс 104 е собственик на верига от магазини за хранителни стоки с марка „Бурлекс”. Чрез сделката ЦБА Асет Мениджмънт увеличи търговските площи, които оперира.

Съгласно новия анекс ЦБА Асет Мениджмънт ще заплаща лихва в размер 1-месечен Euribor плюс надбавка от 5%.

По силата на подписаното споразумение ЦБА Пропърти Мениджмънт АД остава страна по договора в качеството си на ипотекарен длъжник, собственик на недвижими имоти, върху които е учредена договорната ипотека, и залогодател.

Публичното дружество освен това се задължава да учреди в полза на банката първи по ред особен залог върху притежаваните от ЦБА Асет Мениджмънт 2,84 млн. акции или 100% от капитала на Варна Пропърти Инвестмънтс ЕАД.

ЦБА Асет Мениджмънт е учредило и първи по ред особен залог в полза на Уникредит Булбанк върху настоящи и бъдещи вземания на дружеството, произтичащи от разпределяне на дивиденти от Варна Пропърти Инвестмънтс в размер не по-малко от 75% от печалбата му.

Учреден е и първи по ред особен залог върху настоящи и бъдещи вземания на ЦБА Асет Мениджмънт, произтичащи от договори за консултантски услуги с дъщерните дружества Бурлекс 104, Варна Пропърти Инвестмънтс и ЦБА Търговия в размер не по-малко от 100 200 евро месечно.

ЦБА Асет Мениджмънт собственик на Варна пропърти Инвестмънтс ЕАД.

До момента няма сделки с книжата на ЦБА Асет Мениджмънт.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още