IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисии на Алтерон АДСИЦ и Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ

Ирландско инвестиционно дружество ще предлага фондовете си у нас

16:32 | 29.07.09 г.
КФН вписа емисии на Алтерон АДСИЦ и Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ

Комисията за финансов надзор вписа Алтерон АДСИЦ, гр. Варна като публично дружество и регистрира емисията му от 605 хил. акции с номинал 1 лв., съобщиха от регулатора.

КФН вписа и последваща емисия от акции на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ с цел търговия на БФБ-София. Емисията е от 5,98 млн. акции с номинал 1 лв. и е резултат от увеличение на капитала на дружеството до 20,93 млн. акции.

Надзорният орган издаде и разрешение на инвестиционно дружество Сити Даямънд Инвестмънтс, Ирландия, да започне публично предлагане на дяловете на фондовете Сити Глобъл Интерест Рейтс Стратеджи Юро Индекс Фънд и Сити КОМЕТ Индекс Фънд на територията на България.

КФН признава на Роберт Васнер частична правоспособност на отговорен актюер в областта на животозастраховането и общото застраховане, придобита извън България в държава членка на ЕС.

Комисията за финансов надзор е приела на първо четене проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 19.11.2003 г. за начина и реда за оценка на активите и пасивите на фондовете за допълнително пенсионно осигуряване и на пенсионноосигурителното дружество, на стойността на нетните активи на фонда, за изчисляване и обявяване на стойността на един дял и за изискванията към воденето на индивидуални партиди.

С промяната на наредбата са уредени редът и начинът за оценка на корпоративни облигации, издадени или гарантирани от банки с над 50 на сто държавно участие с цел финансиране на инфраструктурни и инвестиционни проекти (чл. 176, ал.1, т.7 от Кодекса за социално осигуряване).

Разширен е и обхватът на моделите, включени в метода на дисконтираните парични потоци, които могат да се използват по отношение на оценката на акциите, както и обхватът на видовете пазарни множители, използвани при прилагането на модела на пазарните множители на дружество аналог. Промяната е направена с цел да бъде предоставена по-голяма гъвкавост на пенсионноосигурителните дружества при оценяване на акциите по справедлива цена, уточняват от институцията.

Свързани компании:

Алтерон АДСИЦ - права(2AL1)

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още