IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евро инс, ИК Холдинг, Мостстрой и Фазерлес напускат BGTR30

На тяхно място ще бъдат добавени Агро Финанс, Адванс Екуити Холдинг, Девин и Фонд за недвижими имоти България

14:50 | 20.08.09 г.
Евро инс, ИК Холдинг, Мостстрой и Фазерлес напускат BGTR30

Съветът на директорите на Българска фондова борса – София АД е взел решение за промяна на базата на равно-претегления индекс BGTR30, съобщи БФБ.

Считано от 23 септември, от базата на индекса ще бъдат извадени ЗД Евро инс АД-София, Индустриален Капитал Холдинг АД-София, Мостстрой АД-София и Фазерлес АД-Силистра.

На тяхно място ще бъдат добавени Агро Финанс АДСИЦ-София, Адванс Екуити Холдинг АД-София, Девин АД-Девин и Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София.

BGTR30 е индекс, базиран на промяната на цените на акциите на включените в него компании, като всяка от тях е с равно тегло. Индикаторът отчита общата доходност на акциите, включително и раздадените дивиденти.

Индексът беше пуснат на 3 септември 2007 година с базова стойност 1000 пункта като се актуализира два пъти годишно. От тогава индексът е паднал със 76 на сто.

Критериите за влизане на дадена компания в BGTR30 са пазарна капитализация, free-float, брой сделки и оборот за последната година като всеки от тези критерии има еднаква тежест. 

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Агро Финанс АД(AGF)

Адванс Екуити Холдинг АД(ADVE)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още