IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Заря отчита 82% спад на продажбите за второто тримесечие

В резултат на това натрупаната загуба от началото на януари до края на юни е 984 хил. лв.

15:40 | 28.08.09 г.
Балканкар Заря отчита 82% спад на продажбите за второто тримесечие

Темпът на спад на продажбите на Балканкар Заря АД за второто тримесечие е 82 на сто, като се усилва спрямо първото тримесечие, когато те се понижиха със 73% на годишна база, става ясно от отчетите на дружеството, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

През второто тримесечие са реализирани 627 хил. лв. нетни приходи от продажби при 917 хил. лв. за първото. Така за шестмесечието консолидираните продажби възлизат на 1,5 млн. лв., като намаляват със 78 на сто спрямо януари-юни 2008.

В резултат на това натрупаната загуба от началото на януари до края на юни на консолидирана основа от Балканкар Заря е 984 хил. лв.

„Преобладаващият дял на продажбите за експорт прави дейността на Балканкар Заря АД силно зависима от състоянието на международните пазари и в частност пазарите на производителите на кари. Влиянието на световната финансова и икономическа криза оказа значително влияние върху производството на стоманени колела и джанти“, коментират от Балканкар Заря.

Собственият капитал е отрицателен и възлиза на -494 хил. лв. Балканкар Заря има облигационна емисия в размер на 10,8 млн. лв.

Поради нарушение на условията на облигационната емисия Общото събрание на облигационерите на Балканкар Заря задължи Общото събрание на акционерите да гласува по проект за увеличение на капитала му с не по-малко от 1 млн. лв. Решението бе гласувано от акционерите на проведеното ОСА на 25 юни.

Въпреки натрупаната загуба и нарушените условия по облигационната емисия, Балканкар Заря изплати купонно-лихвеното си задължение по облигацията в размер на 389 хил. лв.

За 27 август бе насрочено Общо събрание на облигационерите, на което те гласуваха за промени в параметрите на облигационната емисия на дружеството.

Днес 100 акции от капитала на Балканкар Заря смениха притежателя си при цена 1 лев, или с 35 на сто по-евтино.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още