IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестбанк увеличава капитала с 10 млн. лв.

Акционерният капитал ще бъде увеличен с парични вноски от основните акционери на банката

09:54 | 29.08.09 г.
Инвестбанк увеличава капитала с 10 млн. лв.

Общото събрание на акционерите на Инвестбанк АД, проведено на 27 август, е взело решение за увеличение на капитала на банката с 10 млн. лв., съобщи финансовата компания.

Акционерният капитал ще бъде увеличен с парични вноски от основните акционери на банката, като не се съобщава емисионната стойност на новите акции. В настоящия момент основният капитал на Инвестбанк АД е 70 млн. лв.

В началото на 2008 година Инвестбанк планираше да осъществи първично публично предлагане (IPO) като емитира именно 10 млн. броя акции с емисионна цена, определена в ценовия диапазон от 5,90 лв. (минимална емисионна стойност) до 7,20 лв. (максимална емисионна стойност). Проспектът на банката бе одобрен от Комисията за финансов надзор.

IPO-то обаче така и не бе осъществено.

ТБ Инвестбанк АД е дъщерно дружество от холдинговата структура на „Феста Холдинг” АД, което е основен акционер, притежаващ 70,10% от капитала на банката.

За шестмесечието на тази година Инвестбанк обяви нетна печалба в размер на 5,3 млн. лв. при печалба от 7,3 млн. лв. година по-рано. Обезценките на кредити и вземания, включително и по финансов лизинг за периода възлизат на 2,131 млн. лв.

Активите на Инвестбанк АД към края на юни са на стойност 1,149 млрд. лв.


 

Свързани компании:

ТБ Инвестбанк АД - облигации четвърта емисия(9GQC)

ТБ Инвестбанк АД-София - втора емися(9GQB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още