IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатса.Ком ще инвестира 300 хил. евро в цех за замразени тестени изделия

Днес започна търговията с акции на дружеството на БФБ-София

10:41 | 08.10.09 г.
Богатса.Ком ще инвестира 300 хил. евро в цех за замразени тестени изделия

Богатса.Ком АД ще инвестира 300 хил. евро в България в цех за замразени тестени изделия, каза изпълнителният директор на дружеството Деметрис Скордакис по време на старта на търговията с акции на дружеството на БФБ-София.

Инвестицията ще бъде осъществена през 2010 г., като замразените тестени изделия ще бъдат продавани чрез супермаркетите у нас. Дружеството ще произвежда замразени изделия от кори с пълнеж от сирене, шунка и други, както и замразени пици. На гръцки думата „богатса“ означава баница.

Планира се откриването и на три заведения за бързо хранене, от които две в София (в центъра и в Студентски град) и едно във Варна. Те ще са с площ от по 100 кв. метра и в тях ще се предлагат освен продуктите на цеха за замразени тестени изделия, и други продукти и напитки за бързо хранене, заяви Скордакис.

Плановете са при успех да има разгръщане на веригата чрез франчайзинг.
В момента се регистрира търговската марка на веригата, която е нова и няма аналог в Гърция.

Богатса.ком АД няма компания майка в Гърция, която да дава ноу-хауто, но някои от членовете на ръководството на Богатса.ком АД имат 20 годишен опит в сферата на бързото хранене и ресторантите в Гърция.

Дружеството е регистрирано с капитал 100 хил. лв. и е вписано в Търговския регистър през февруари тази година.

Началните инвестиции ще бъдат осъществени със собствени средства, а впоследствие може да се пристъпи и към увеличение на капитала.

Свързани компании:

Голд Инвестмънт Груп АД(BU0)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още